Seizoensopening natuurbad Engelbert


Sfeerfoto van natuurbad Engelbert uit 2005

Op zaterdag 18 mei a.s. om 13:00 uur is de seizoen opening van natuurzwembad in Engelbert en kan er dagelijks tussen 13:00 en 18:00 uur, onder toeziend oog en begeleiding van gediplomeerd badpersoneel gezwommen worden. Dit unieke natuurzwembad is in de jaren 30  van de vorige eeuw ontstaan als zandafgraving voor de aanleg van de toenmalige Woldjerspoorweg, destijds de spoorverbinding tussen Groningen naar Delfzijl.

De locatie is gelegen in Engelbert in de gemeente Groningen, Engelberterweg 54.

De afstand tot het centrum van de stad Groningen bedraagt  ca.7 km en het ligt op ca. 3 km. van de woonwijk Lewenborg. Het Natuurbad vervult een regiofunctie  voor de bewoners uit omringende dorpen zoals, Middelbert, Roodehaan, Ruischerbrug, Harkstede, Westerbroek en Waterhuizen  en inmiddels ook voor bewoners van Meerstad.

Het water is vanzelfsprekend chloorvrij en is zeer helder. Iedere 14 dagen wordt de bacteriologische kwaliteit van het zwemwater gecontroleerd  door het Waterschap Hunze en Aa’s. Zelfs bij warme zomers blijkt de kwaliteit van het zwemwater nog steeds goed, mede door de aanwezigheid van een aantal wellen in de plas.

Kleine kinderen kunnen zich uitstekend vermaken op een afgebakend ondiep zwemgedeelte met kleuterstrand en de daarbij behorende speelattributen. In het dieper gedeelte van het natuurbad ligt een vlot ; een houten eilandje, dat midden in het bad dobbert.

Verder staat er de bekende duiktoren waar op diverse hoogtes , tot ca. 5 meter duikplanken zijn aangebracht. Deze duiktoren, daterend uit 1935, is alleen al een bezienswaardigheid en wordt dan ook zeer intensief gebruikt.

Op de camping van het Natuurbad staat een fraaie grote kantine, waar men naast een vers kopje koffie ook allerlei drankjes en warme en koude snacks kan kopen.

Parkeergelegenheid voor de auto is volop beschikbaar en er is een fiets/scooter stalling op het terrein aanwezig.  
Namens het bestuur nodig ik u graag uit om aanwezig te zijn bij de opening en u in staat te stellen om hier enkele sfeerfoto’s te komen maken.

Lukas Folkers, Secretaris Natuurbad en Camping Engelbert B.V.